1. Mivel foglalkozunk – és miért hiszünk benne végtelenül

Cégünk számos szakterületen nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat, melyek között megtalálható a mérnöki szolgáltatás, a generálkivitelezés – a részfeladatok ellátásától a kulcsrakész megoldásokig – valamint a belsőépítészeti tervezés.

A belsőépítészeti tervezés terén sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezünk, legyen szó régi ház átépítéséről vagy újépítésű ház testreszabásáról. Minden projektünk során a legfontosabb szempont számunkra az ügyfél igényeinek maximális kielégítése.

A mérnöki szolgáltatás területén pedig a tervek ellenőrzésétől, a generálkivitelező kiválasztásán keresztül, egészen a kivitelezés során történő ellenőrzésig és a hatósági előírásoknak való megfelelés ellenőrzéséig nyújtunk segítséget.

Az elmúlt években kidolgozott módszertanaink lehetővé tették, hogy a generálkivitelezést is belevonjuk szolgáltatásaink körébe. Ez a tevékenység magába foglalja az építkezési projektek teljes körű lebonyolítását a tervezéstől a kivitelezésen át a kulcsrakész átadásig.

Széleskörű szolgáltatásainkkal és szakértelmünkkel minden projektet magas színvonalon és ügyfeleink elvárásainak megfelelően tudunk lebonyolítani. Célunk, hogy ügyfeleinknek teljes körű, megbízható és magas minőségű szolgáltatást nyújtsunk.

2. Mi volt az a hiány a piacon, amit érzékeltünk az építőiparban?

Mi az, amit észrevettünk a piacon? A kisebb projektek gyakran igazságtalanul elhanyagoltak voltak a szakmai szolgáltatások terén.

A nagyobb, akár állami projektek azonban élvezhették…

  1. a minőségi kiszolgálást,
  2. tájékoztatást,
  3. jelentés készítést
  4. és gyors reakciókat.


Mi úgy gondoltuk, hogy a kisebb beruházók is megérdemlik ezt a figyelmet és támogatást
.

Ezért hoztuk létre a „mérnök menedzsment” koncepciót,
így multi-minőségű kiszolgálást nyújtunk akkor is, ha ügyfeleink „csak” egy családi házat, nyaralót vagy irodát szeretnének.

 

Gondolj bele: ha valaki magának szeretné megvásárolni például azt a mérnök szoftvert, amit mi használunk, az számára gazdasági totálkár lenne. Viszont mi több projektet futtatunk egyszerre, így saját költségen tudjuk biztosítani ezt a szolgáltatást. Ennek köszönhetően ügyfeleink jobban érzik magukat, és elkerülhetik a felesleges aggódást.

Ismered azt az érzést, amikor hívogatni kell a kivitelezőt, hogy mi hogy áll? Fejben kell tartani, vagy cetliken? Esetleg kilométer hosszú levelekben kommunikáltok? Nos, ezt a fejfájást elkerülheted velünk!

A riport és támogató rendszerünkkel minden információ kéznél lesz, miközben kollégáink az iparág egyik legszigorúbb elvárás rendszerének felelnek meg.

Helyezd magad kényelembe az építkezés során, és bízd ránk a mérnök menedzsmentet!

3. A szellemiség, ami vezérel: Minőség, megbízhatóság és felelősségvállalás

Velünk azt kapod, ami a legtöbb mérnöki szolgáltató hiányosságait jelenti:

  1. ✅ szigorú elvárások,
  2. ✅ kötbér vállalás minőségre és határidőre,
  3. ✅ ügyfélközpontúság és folyamatos továbbképzés.

 

Először is, sosem kötünk szerződést anélkül, hogy számunkra is szigorú elvárásokat ne fogalmaznánk meg. A minőség és a határidő betartása nem csupán ügyfeleink elvárása, hanem saját magunknak tett ígéret is.

És igen, kötbért is vállalunk, mert hiszünk a munkánkban és abban, hogy képesek vagyunk teljesíteni a vállalt határidőket és minőségi elvárásokat.

Másodszor, nálunk az ügyfél a fontos, nem az alvállalkozó. Ha szükséges, saját felelősségünkre javítunk, vagy más alvállalkozót biztosítunk. A te elégedettséged a célunk, és mindent megteszünk, hogy elérjük.

Harmadszor, komolyan vesszük a folyamatos szakmai fejlődést. Rendszeres szakmai továbbképzéseken, mérnöki képzéseken veszünk részt, és olyan kompetenciákat fejlesztünk, amelyek a kommunikációt, csapatépítést és projekt menedzsmentet is támogatják. Minden szakértői csapattagunk rendelkezik a Magyar Építész Kamara jogosultságaival, így biztos lehetsz abban, hogy a legmagasabb szakmai színvonalat képviseljük.

Végül, de nem utolsósorban, folyamatosan biztosított forgótőkével rendelkezünk, így partnereinknek nem kell a munkadíjakat teljesen előre kifizetniük. Köztartozásmentes vállalkozás vagyunk, mert hisszük, hogy a megbízhatóság és a stabilitás alapvető értékek egy mérnöki szolgáltatás számára is.

Tudjuk, hogy rengeteg a lehetőség és a versenytárs a piacon. De mi azon dolgozunk, hogy a legbiztosabb választás legyünk számodra. Mert nálunk nem csak egy projekt vagy, hanem egy partner, akinek az elégedettsége a legfontosabb.

4. A kulisszák mögött: Hogyan alakítjuk a mérnöki szolgáltatások jövőjét

Ahhoz, hogy fenntarthatóan elsőszámú választás lehessünk a piacon, nem elég csak a szokásos dolgokat jól csinálni. Innoválnunk kell, folyamatosan fejlesztenünk kell a csapatunkat és a szolgáltatásainkat, valamint biztosítanunk, hogy a kommunikációnk ügyfeleink felé is magas színvonalú legyen. De hogyan is csináljuk mindezt?

  1. Projektmenedzsmentet biztosítunk minden ügyfelünk számára. Nem elég, ha mi tudjuk, mi történik a projektünkben – neked is tudnod kell. Ezért biztosítjuk, hogy a kommunikáció a projekt során mindig átlátható és naprakész legyen.
  2. Szigorú kiválasztási rendszert alkalmazunk a leendő csapattagok számára. Nem elég a papíron szereplő képesítések – a gyakorlati tapasztalat, a kommunikációs készségek – a csapatszellem is számít. Csak a legjobbakat választjuk ki, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassuk.
  3. Folyamatosan képezzük a csapatunkat, mind szakmailag, mind a soft-skillek terén. Hiszünk abban, hogy a folyamatos fejlődés a sikeres munka kulcsa, ezért sosem hagyjuk abba a tanulást.
  4. Folyamatosan nyomon követjük az innovációkat a mérnöki szolgáltatások területén. Legyen szó új technológiákról, új módszerekről vagy új trendekről, mi mindig naprakészek vagyunk.


Mindezeken felül szakmai partnerkapcsolatokat alakítunk ki szervezetekkel és társszakértőkkel, hogy minél biztosabb visszacsatolásokat kapjunk a megoldandó helyzetekről.

5. Ki lehet a Design and Build kivitelező csapat tagja? Milyen minősítésnek, vagy kiválasztásnak kell megfelelni?

Ha valaki azt gondolja, hogy bárki csatlakozhat a Design and Build csapatunkhoz, akkor nagyon téved. Nálunk komoly elvárásoknak kell megfelelni, hiszen a minőség a munkánk szíve-lelke.

Az emberi tényező az elsődleges. Csak olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akikkel az értékrendünk azonos, és akik hajlandóak fejlődni. Azt követően pedig folyamatos képzésekkel fejlesztjük szakmai kompetenciáikat, hogy mindig a legjobbat nyújthassuk ügyfeleinknek.

Másodszor, a szakmai hozzáértés is kulcsfontosságú. Nem ijedünk meg az ad-hoc feladatoktól, pl. ha kiderül, hogy kéne egy plusz konnektor, akkor rugalmasan kezeljük a felmerülő kéréseket. A kreatív gondolkodás és a problémamegoldó képesség nálunk alapkövetelmény.

Végül a körülmények is fontos szerepet játszanak. Csapatunk tagjai mindig megfelelő egyenruhában dolgoznak, és nem diszperzites vödörben hordják a szerszámokat, hanem profi eszközökkel dolgoznak. Sőt, mi több, a munkaterületet olyan állapotban hagyjuk, mint ahogy kaptuk – vagy még jobban. Mert nálunk a tisztelet és a precizitás nem csak a munkában, hanem a munkakörnyezetben is megjelenik.

„A tervek elkészítésétől kezdődően egészen a teljeskörű kivitelezésig
vállaljuk az épületek megvalósítását.”

A cikk írója:

Berecz Zsolt

ügyvezető, építészmérnök

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén, vagy írj űrlapon keresztül!

Berecz Zsolt

ügyvezető, építészmérnök

„Küldetésem a mérnöki projektek irányítása és műszaki ellenőrzése. Ezen felül már több éve meghívott gyakorlatvezető vagyok a Műegyetem Épületszerkezettani Tanszékén.”

Kezdjünk el beszélgetni!

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, vagy írj űrlapunkon keresztül!

E-mail címünk

info@designandbuild.hu

Keress a közösségi médiában

Telefonszámunk

+36 20 623 49 23

Irodánk

1112 Budapest, Balatoni út 2./A

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük